Piwo Bursztynowe WES smak

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jaadpol
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.11
    • 37

    #16
    tak jest, następnym razem zrobię roztwór cukru
    Gabe, nigdy nie próbowałem piwa domowego- nie znam żadnego piwowara domowego, w związku z tym nie wiem czego mam oczekiwać
    ale sadzę że piwo z zacierania będzie smaczniejsze od brew kita napisze jak przeleje z cichej i trochę polezakuje moj Belgian Pale Ale

    Comment

    • mareks
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1939

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaadpol Wyświetlenie odpowiedzi
      Gabe, nigdy nie próbowałem piwa domowego- nie znam żadnego piwowara domowego, w związku z tym nie wiem czego mam oczekiwać
      Wypełnij profil!
      Może się okazać, że "za sąsiada" masz piwowara domowego, który chętnie pomoże.

      Comment

      • jaadpol
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.11
        • 37

        #18
        Wypełniłem: Gdańsk Wrzeszcz

        Comment

        • jaadpol
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.11
          • 37

          #19
          Moj Belgian Pale Ale przelałem 25 grudnia z cichej do butelek. zrobiłem roztwór cukru jak zaproponowała leona( dzięki!!!) i dzisiaj otworzyłem butelkę- oczywiście schłodzoną muszę przyznać ze piwo jest wyśmienite. w 100 % lepsze od tego z brewkita, aż boje się ze jak polezakuje z 4 tygodnie to nie będę chciał pic żadnego innego
          dzięki wszystkim za posty!!

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10769

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaadpol Wyświetlenie odpowiedzi
            Wypełniłem: Gdańsk Wrzeszcz
            w 3city piwowarów masz jak mrówków
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • Marwis
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2010.10
              • 36

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaadpol Wyświetlenie odpowiedzi
              Witam!
              To mój pierwszy post, więc chciałbym pozdrowić wszystkich forumowiczów
              zakupiłem brew kit:
              - Nachmielony ekstrakt słodowy WES Piwo Jasne 1.7kg
              - Czysty ekstrakt słodowy bursztynowy 1.2kg
              - Drożdże piwowarskie Brewferm Top 6g
              postępowałem według instrukcji i wyszło 20 litrów brzeczki. przeszło fermentacje burzliwa, refermentacje i leżakowanie w piwnicy przez 3 tygodnie.
              i tu pojawiają się moje spostrzeżenia: nagazowanie piwa słabe, a smak bardzo słaby. ogólnie bez rewelacji, bez głębi. w 100% wolę piwo ze sklepu.
              Zabrałem się za zacieranie
              a jak Wasze spostrzeżenia co do różnicy w smaku pomiędzy piwem z brew kita a z zacierania?
              Moje pierwsze zrobilem podobne, tyle ze zamiast bursztynowego, dalem jasny 1,2kg i wyszlo mi ok 18l. Po 2 msc od zabultekowania moge powiedziec ze jest dobre w smaku, nawet tesciowi smakowalo

              Comment

              Przetwarzanie...
              X