Leżakowanie dolniaków

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23931

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedzi
    I w końcu nie wiem czy butle Cię przeraża, czy Cię pali.
    Co prawda nie na temat, ale to mi się najbardziej podoba. Wyobraziła mi się taka niespodziewana wizyta hiszpańskiej inkwizycji, która niespodziewanie wpada, przeraża i pali.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ushi
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.03
      • 148

Wiele ludzi, wiele problemów- szkoda, że wylewacie to tutaj, ktoś chyba nie dostał wymarzonej paczki od mikołaja co? Zamiast napisać coś w temacie, część z was, mimo że ma duży zasób wiedzy, pisze jakieś herezje, a nie odpowie na pytanie , nie poradzi...Więc wszystkim co pomogli dziękuję, a pisarzom niczego.. zmarnowałem chyba tylko trochę czasu, nie będe już nic pisał, nie zajmę nikomu czasu, art usuń mnię stąd.

Comment

• wogosz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.12
        • 1007

Kolego Ushi,
        nie wiem dlaczego niektórzy forumowicze nie potrafią znieść jak im się zwróci uwagę, szczególnie jeżeli dotyczy to rażących błędów językowych. A propos, Mikołaj to imię i piszemy je z dużej litery. Forum to przecież rodzaj korespondencji i forma pisania odzwierciedla stopień szacunku nadawcy do adresata. Zwrócenie na to uwagi nie ma natomiast nic wspólnego z doradztwem merytorycznym pod warunkiem, że zadasz jakieś pytanie. Jak na razie żadnego pytania z Twojej strony nie dostrzegłem; a może go nie zrozumiałem?
        Życzę Tobie zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i proszę nie czuj się osobiście dotknięty moimi postami, bo nie taka była moja intencja. Chodzi mi o utrzymanie na tym forum, jednym z nielicznych zwracającym uwagę na pisownię i formę korespondencji, pewnych zasad wzajemnego szacunku między ludźmi mającymi wspólne hobby i pasję. Pytaj proszę, chętnie odpiszę jeżeli będę znał odpowiedź, ale uwzględnij że są też tacy "wapniacy" jak ja.

Comment

• ushi
          • 2010.03
          • 148

Zwróć też uwagę dla założyciela wątku, przecież napisał w tytule dolniak, i samemu sobie pokutę zadaj, bo literke zjadłeś. Rozumiem, że poprawność językowa jest ważna, ale nie rób afery z powodu jednego czy dwóch przecinków- człowieku ochłoń i pisz w temacie, bo Art pojedzie nas dwóch za offtop.(Pojedzie- z grypsery na 100%, choć ma to inną nazwę w "krainie tysiąca zamków i 1 klucza")

Comment

• oxo
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.06
            • 5

oxo

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
            http://facet.interia.pl/news/zawod-doliniarz,1451526

Zwróć też uwagę dla założyciela wątku, przecież napisał w tytule dolniak, i samemu sobie pokutę zadaj, bo literke zjadłeś. Rozumiem, że poprawność językowa jest ważna, ale nie rób afery z powodu jednego czy dwóch przecinków- człowieku ochłoń i pisz w temacie, bo Art pojedzie nas dwóch za offtop.(Pojedzie- z grypsery na 100%, choć ma to inną nazwę w "krainie tysiąca zamków i 1 klucza")
            Jak zwykle po Polsku zgryw nad zgrywem i tyle

Comment

• macas
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2008.02
              • 680

Ja leżakuję, piję i mam wszystko w nosie i oczywiście w brzuszku.
              Co prawda pierwsze co najmniej 2-3 miesiące leżakują poniżej 10 stopni a późniejto już zależy od pogody !!!
              Może masz jakąś zaprzyjaźnioną piwnicę na zimę
              Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
              Beniamin Franklin

Comment

• Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

Ja natomiast wczoraj skosztowałem nieco komercyjnych dolniaków i dziś leżakuję cały dzień.

Comment

• fidoangel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 3489

Seta to nie jest ten temat. Marsz "Składać samokrytykę"
                  "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                  Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                  Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Maciucha67
                    • 2010.05
                    • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
                    http://facet.interia.pl/news/zawod-doliniarz,1451526

Zwróć też uwagę dla założyciela wątku, przecież napisał w tytule dolniak...
                    Kolego USHI, Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy dolniakiem a doliniarzem, to gratuluję...

Comment

• ushi
                      • 2010.03
                      • 148

Różnica jest jak najbardziej, tylko po co zawracać sobie głowę tym, kto jak i co nazywa, skoro wiadomo o co chodzi, co nie tyczy się akurat twojego postu. A dolniak, to kto? Mieszkaniec Ul. Sezamkowej. Przepraszam, że jednym słowem naruszyłem "nomenklaturę" piwowarską

Comment

• Maciucha67
                        • 2010.05
                        • 128

USHI wyluzuj , coś taki nerwowy?
                        Twoje zdrówko

Comment

• ushi
                          • 2010.03
                          • 148

Dzięki ! Oraz ja strzelę sobie Alta za te zgrzyty
                          Last edited by ART; 2011-01-06, 00:08. Powód: :stout:ojad.

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Zapytam tu, bo temat najświeższy.
                            Czy butelki z dolniakiem powinno się od razu wynieść do piwnicy, czy też powinny, podobnie jak górniaki, kilka dni poleżeć w temp. pokojowej?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• bimbelt
                              • 2007.12
                              • 197

A jak to jest z koncerniakami? One przecież też nie są wszędzie trzymane w lodówkach i nie wszystkie sprzedają się tak szybko, żeby nie zdążyły się "zepsuć".
                              Piwolog radzi...
                              Piwo Domowe na Facebooku
                              Szczeciński Konkurs Piw Domowych

Comment

• Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                                Zapytam tu, bo temat najświeższy.
                                Czy butelki z dolniakiem powinno się od razu wynieść do piwnicy, czy też powinny, podobnie jak górniaki, kilka dni poleżeć w temp. pokojowej?
                                Moje pytanie oczywiście dotyczyło piwa domowego.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X