Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz
Wyświetlenie odpowiedzi
Leżakowanie dolniaków
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Wiele ludzi, wiele problemów- szkoda, że wylewacie to tutaj, ktoś chyba nie dostał wymarzonej paczki od mikołaja co? Zamiast napisać coś w temacie, część z was, mimo że ma duży zasób wiedzy, pisze jakieś herezje, a nie odpowie na pytanie , nie poradzi...Więc wszystkim co pomogli dziękuję, a pisarzom niczego.. zmarnowałem chyba tylko trochę czasu, nie będe już nic pisał, nie zajmę nikomu czasu, art usuń mnię stąd.
Comment
-
-
Kolego Ushi,
nie wiem dlaczego niektórzy forumowicze nie potrafią znieść jak im się zwróci uwagę, szczególnie jeżeli dotyczy to rażących błędów językowych. A propos, Mikołaj to imię i piszemy je z dużej litery. Forum to przecież rodzaj korespondencji i forma pisania odzwierciedla stopień szacunku nadawcy do adresata. Zwrócenie na to uwagi nie ma natomiast nic wspólnego z doradztwem merytorycznym pod warunkiem, że zadasz jakieś pytanie. Jak na razie żadnego pytania z Twojej strony nie dostrzegłem; a może go nie zrozumiałem?
Życzę Tobie zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i proszę nie czuj się osobiście dotknięty moimi postami, bo nie taka była moja intencja. Chodzi mi o utrzymanie na tym forum, jednym z nielicznych zwracającym uwagę na pisownię i formę korespondencji, pewnych zasad wzajemnego szacunku między ludźmi mającymi wspólne hobby i pasję. Pytaj proszę, chętnie odpiszę jeżeli będę znał odpowiedź, ale uwzględnij że są też tacy "wapniacy" jak ja.
Comment
-
-
Zwróć też uwagę dla założyciela wątku, przecież napisał w tytule dolniak, i samemu sobie pokutę zadaj, bo literke zjadłeś. Rozumiem, że poprawność językowa jest ważna, ale nie rób afery z powodu jednego czy dwóch przecinków- człowieku ochłoń i pisz w temacie, bo Art pojedzie nas dwóch za offtop.(Pojedzie- z grypsery na 100%, choć ma to inną nazwę w "krainie tysiąca zamków i 1 klucza")
Comment
-
-
oxo
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzihttp://facet.interia.pl/news/zawod-doliniarz,1451526
Zwróć też uwagę dla założyciela wątku, przecież napisał w tytule dolniak, i samemu sobie pokutę zadaj, bo literke zjadłeś. Rozumiem, że poprawność językowa jest ważna, ale nie rób afery z powodu jednego czy dwóch przecinków- człowieku ochłoń i pisz w temacie, bo Art pojedzie nas dwóch za offtop.(Pojedzie- z grypsery na 100%, choć ma to inną nazwę w "krainie tysiąca zamków i 1 klucza")
Comment
-
-
Ja leżakuję, piję i mam wszystko w nosie i oczywiście w brzuszku.
Co prawda pierwsze co najmniej 2-3 miesiące leżakują poniżej 10 stopni a późniejto już zależy od pogody !!!
Może masz jakąś zaprzyjaźnioną piwnicę na zimęPiwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Seta to nie jest ten temat. Marsz "Składać samokrytykę""nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzihttp://facet.interia.pl/news/zawod-doliniarz,1451526
Zwróć też uwagę dla założyciela wątku, przecież napisał w tytule dolniak...
Comment
-
-
Różnica jest jak najbardziej, tylko po co zawracać sobie głowę tym, kto jak i co nazywa, skoro wiadomo o co chodzi, co nie tyczy się akurat twojego postu. A dolniak, to kto? Mieszkaniec Ul. Sezamkowej. Przepraszam, że jednym słowem naruszyłem "nomenklaturę" piwowarską
Comment
-
-
Zapytam tu, bo temat najświeższy.
Czy butelki z dolniakiem powinno się od razu wynieść do piwnicy, czy też powinny, podobnie jak górniaki, kilka dni poleżeć w temp. pokojowej?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A jak to jest z koncerniakami? One przecież też nie są wszędzie trzymane w lodówkach i nie wszystkie sprzedają się tak szybko, żeby nie zdążyły się "zepsuć".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZapytam tu, bo temat najświeższy.
Czy butelki z dolniakiem powinno się od razu wynieść do piwnicy, czy też powinny, podobnie jak górniaki, kilka dni poleżeć w temp. pokojowej?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment