Witam szanownych kolegów i być moze koleżanki
W niedzielę wieczorem zrobiłem pierwszy krok ku piwu własnej roboty (z brewkitu, Coopers Lager). Jednak mam mały problem. Piwo nie "pracuje", tzn. woda w rurce fermentacyjnej jak do dziś nie bombelkuje.
Kiedy powinny pojawić się takie objawy fermentacji?
Drożdże dodałem w temperaturze 23,5 stopnia, obecnie balon ma 25 stopni.
Mam czym się martwic? Jeżeli tak, to jak ratowac piwo!?
W niedzielę wieczorem zrobiłem pierwszy krok ku piwu własnej roboty (z brewkitu, Coopers Lager). Jednak mam mały problem. Piwo nie "pracuje", tzn. woda w rurce fermentacyjnej jak do dziś nie bombelkuje.
Kiedy powinny pojawić się takie objawy fermentacji?
Drożdże dodałem w temperaturze 23,5 stopnia, obecnie balon ma 25 stopni.
Mam czym się martwic? Jeżeli tak, to jak ratowac piwo!?
Comment