Browar z piwa bezalkoholowego

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioytrula
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.01
    • 13

Browar z piwa bezalkoholowego

Otrzymałem przepis na piwko 6% z piwa bezalkoholowego. Mam pytanko do doświadczonych piwoszy:
    Jak dokładnie to zrobić?

Przepis:
    5 litrów piwa bezalkoholowego
    5 gram drożdży
    1 kg cukru

Proszę o pomoc.
  • Feti
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.10
    • 801

Nie robię piwa, ale nie proście dodac spirytusu? Taniej bedzie.

Comment

• Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2797

Też nie robię piwa. Ale temat mnie zaciekawił.

Powiem tak. Nie rozumiem po co eksperymentować z jakąś refermentacją piwa bezalkoholowego. W Biedronce czy innym Lidlu można kupić piwo 7-8 % alk. za około 2 zł.
      A cukier i drożdże to ci powinien dziadek, albo ojciec podpowiedzieć lub wytłumaczyć do czego się wykorzystuje (bo oni zapewne doskonale znają czasy PRL). Podpowiem, tylko że ma to związek z magiczną liczbą 1410. Ale to niestety nie temat na to forum.

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

Po jasna tak kombinować ?
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioytrula Wyświetlenie odpowiedzi
          Otrzymałem przepis na piwko 6% z piwa bezalkoholowego...
          Autor tego przepisu musiał się cholernie nudzić, żeby wymyślić coś takiego.

Comment

• bogdan62
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2004.10
            • 173

Otrzymałem przepis na piwko 6% z piwa bezalkoholowego. Mam pytanko do doświadczonych piwoszy:
            Jak dokładnie to zrobić?

Przepis:
            5 litrów piwa bezalkoholowego
            5 gram drożdży
            1 kg cukru

Proszę o pomoc.
            Kup paczkę Podpiwka Kujawskiego, jest tam instrukcja, wyjdzie taniej przy podobnym efekcie.

Comment

• Feti
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.10
              • 801

Tak na rozum, to drogi biznes. Piwo bezalkoholowe ma cenę przyzwoitego piwa, alkohol uzyskany z drożðzy (pewnie piekarskich) i cukru jest niesmaczny ( wiem, próbowałem ;-), wylądował w kiblu) . Czyli wyjdzie coś dość drogiego i niesmacznego.

Comment

• pioytrula
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.01
                • 13

Piwa bezalkoholowego mam pod dostatkiem, drożdży też i z cukrem nie mam problemu. Inne składniki to dużyyy problem dla mnie i nie będę tłumaczył dlaczego. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł odnośnie tematu to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki!

Comment

• kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

Piwa bezalkoholowego mam pod dostatkiem, drożdży też i z cukrem nie mam problemu. Inne składniki to dużyyy problem dla mnie i nie będę tłumaczył dlaczego. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł odnośnie tematu to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki!
                  W Emiratach siedzisz czy w Afganie?
                  blog.kopyra.com

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    w Afganie?
                    W Afganie to wystarczy wyjść na łąkę po ziółka byleby inne chłopaki ścieżkę oczyściły
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Najlepszy pomysł w sprawie tego tematu to szybko go zamknąć i nie przyznawać się w ogóle do niego.

Jeśli nie masz problemów z zaopatrzeniem w piwo bezalkoholowe, drożdże piekarskie i cukier, to zrealizuj po prostu ten przepis o obwieść całemu światu o swoich sukcesach, a póki co daruj sobie dalsza aktywność, bo popularności to sobie tym nie przysporzysz.

Comment

• pioytrula
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.01
                        • 13

Temat wyjaśniony na priv. Dziękuję doświadczonym piwoszom za szybką pomoc, a reszcie życzę kolorowych snów.

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23926

Faktycznie temat nie nadaje się na umiejscowienie w Browarbizie.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                          X