Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy i od jakiegoś czasu czytam informacje o domowych browarach. Postanowiłem wprosić się do Waszego grona i również rozpocząć produkcję tego wspaniałego napoju.
Mam prośbę o propozycję jakich "składników" użyć na pierwszą warkę. Chciałbym zrobić piwo jasne z dolnej fermentacji z wyraźną nutą goryczki w smaku. Jestem laikiem w tych sprawach dlatego proszę o możliwie proste porady
Kilkakrotnie robiłem wino (mam nadzieję że nikogo nie zaboli ta informacja) jednak z racji tego, iż o wiele bardziej wole spijać piwo chcę rozpocząć produkcję własnego browaru.
Jestem tutaj nowy i od jakiegoś czasu czytam informacje o domowych browarach. Postanowiłem wprosić się do Waszego grona i również rozpocząć produkcję tego wspaniałego napoju.
Mam prośbę o propozycję jakich "składników" użyć na pierwszą warkę. Chciałbym zrobić piwo jasne z dolnej fermentacji z wyraźną nutą goryczki w smaku. Jestem laikiem w tych sprawach dlatego proszę o możliwie proste porady

Kilkakrotnie robiłem wino (mam nadzieję że nikogo nie zaboli ta informacja) jednak z racji tego, iż o wiele bardziej wole spijać piwo chcę rozpocząć produkcję własnego browaru.
Comment