Ile trzeba dać ekstraktu słodowego do refermentacji 20l piwa.Pytanie czy daje to lepsze walory smakowe piwa i warto stosować ?.
Ekstrakty słodowe do refermentacji - jaka ilość?
Collapse
X
-
Użylem wyszukiwarki, trwało to około 30 sekund, polecam serdecznie tę metodę. Wyszło to - klik...>>
A jak dalej poszukać, to zapewne można znaleźć więcej. Wiele więcej.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Ja zrobiłem dwie warki z ekstraktów:
-pierwsza coopers lager według instrukcji z dodatkiem cukru na 23l dalego do piwa
-druga coopers europen lager bez dodatku cukru na 10L wody bliżej smaku piwa
Teraz zrobiłem ze słodów z zacieraniem Pale Ale i to jest smak piwa.
Z ekstraktów po pierwsze się przepłaca za wygodę nie warto, ja np. żałuje że kupiłem te ekstr. ale jak już je miałem to zrobiłem.Last edited by wesolcmg; 2011-02-08, 20:50.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wesolcmg Wyświetlenie odpowiedziJa zrobiłem dwie warki z ekstraktów:
-pierwsza coopers lager według instrukcji z dodatkiem cukru na 23l dalego do piwa
-druga coopers europen lager bez dodatku cukru na 10L wody bliżej smaku piwa
Teraz zrobiłem ze słodów z zacieraniem Pale Ale i to jest smak piwa.
Z ekstraktów po pierwsze się przepłaca za wygodę nie warto, ja np. żałuje że kupiłem te ekstr. ale jak już je miałem to zrobiłem.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziZ tytułu to nie wynika.Last edited by Rycho_128; 2011-02-09, 09:28.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
No widzisz Pan, nie zauważyłem zmiany.Gdański Browar WaRy
Comment
-
Comment