Witam własnie filtruję grodziskie z BA i mam problem czy ma być klarowne czy mętnawe jest to moje drugie piwo z zacieraniem i nie jestem pewny czy coś nie sknociłem(filtrator z oplotu)
filtracja a'la grodziskie -szybka pomoc
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Było już "a la grodziskie", "quasi grodziskie", "w stylu grodziskie", "grodziskie 2.0", "hoppy grodziskie" a nawet grodziskie, które nie smakowało jak grodziskie. Cóż przyszła pora na wersję "modern". Czym ten modern typ się wyróżnia..?...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa
Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.
Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...2024-09-18, 13:25 -
Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...-
Channel: Niemcy
-
-
Najwyraźniej przez zawirowania na browar.biz tego browaru brak do tej pory w bazie choć otworzył się w czerwcu 2020. I chyba nikt z forumowiczów jeszcze się tu nie pojawił.
Wraz z p-stulka, który wyczaił, że w ramach buntu przedsiębiorcówrestauracja jest otwarta dla gości, zawitaliśmy...
4 Photos-
Channel: Śląskie
-
-
https://browaropolski.pl/piwa/
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.
Ekstr. 14% obj.
Alk. 5,8% wag.
Aromat - przyjemny biszkoptowo ziołowy.
Piana - podobnie jak w przypadku pszenicy, szybka redukcja, koronka nieco większa,
Barwa - ciemny bursztyn,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment