witam. mam do dyspozycji nast. surowce:
-słód pilzneński 3,3 kg
-słód wiedeński 2kg
-chmiel marynka granulat 30g
-chmiel lubulski granulat 20g
-safale us 05
zamierzam zatrzeć inwuzyjnie z przerwą białkową 55*-10 min i 60min- 67*C. ciekaw jestem czy może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów lub koleżanek piwowarów robił kiedys coś podobnego, ew. czego mogę się po takim zestawieniu spodziewać. z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
-słód pilzneński 3,3 kg
-słód wiedeński 2kg
-chmiel marynka granulat 30g
-chmiel lubulski granulat 20g
-safale us 05
zamierzam zatrzeć inwuzyjnie z przerwą białkową 55*-10 min i 60min- 67*C. ciekaw jestem czy może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów lub koleżanek piwowarów robił kiedys coś podobnego, ew. czego mogę się po takim zestawieniu spodziewać. z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Comment