Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekan
Wyświetlenie odpowiedzi
Brewkit pszeniczny WES + ekstrakt słodowy pszeniczny WES
Collapse
X
-
WES smaczne = doswiadczenia
No juz chyba szybko nie zawitam w sklepie po pifko... Test trzeciej warki, nie wytrzymalem i juz po tygodniu od zabutelkowania. Pomimo pospiechu juz jest pyszne, czyscioch pszeniczniak czyli WES 1.7 pszeniczny chmielowany puszka, i +1.2 WES pszeniczniak, 12,5 blg przy 19 litrach, temp.burzliwej 22 stop, po tyg 3blg , rozlalem z 4g glukozy do butelek, po tygodniu niezle nagazowane - lubie tak i juz pyszne. Z czasem bedzie jeszcze lepiej, . Troche przesadzilem z nagazowaniem (fot) i moglem odpuscic dodatkowe chmielenie (20g aromat) ale mi nie przeszkadza Nie lubie czysciochow klarownych, wole wrecz niefiltorwane z osadem - wiec o cichej nie ma mowy. Czesto mieszam wrecz osad z butelki bo dla mnie to same dobro nieklarownosc.Last edited by nonak23; 2013-02-26, 21:27.
Comment
-
-
Cześć. Planuję jako drugą warkę zrobić pszeniczniaka z gotowców WES i jako że moje doświadczenie jest znikome chciał bym się Ciebie poradzić w sprawie chmielenia. Jakiego chmielu i w którym momencie dorzuciłeś do brzeczki. Lubię jak piwo ma mocny chmielowy aromat,a nie wiem czy nachmielenie samego ekstraktu mi wystarczy. A może użyć dwie puchy nachmielonego ekstraktu słodowego?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelk1 Wyświetlenie odpowiedziwitam, odświeżę temat puszek WES przeniczniak 1.7 kg... w jednym sklepie piszą o 23 l piaw w innym 12 l piwa jak z tym jest ?
Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
https://homebeer.pl/pl/p/WES-piwo-do...czne-1.7kg/844 https://www.domowaspizarnia.pl/piwo-pszeniczne właśnie zrobiłem pierwszego pszenniczaka Gozdawy z dodatkiem puszki 1,7kg słodu ... ale ciekawi mnie ten przelicznik ilości płynu
Comment
-
Comment