Skopana przerwa ferulikowa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jawron
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.06
    • 19

Skopana przerwa ferulikowa

Witam,

Właśnie zacieram pszeniczniaka i mam pytanie - wrzuciłem słód do temp ~60 stopni, spadło o 3-4...

Ale zapomniałem o przerwie ferulikowej - dam radę jeszcze do niej wrócić?
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Nie przejmuj się, zacieraj dalej.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
      Przerwa urlopowa - 14-lipca - 30 lipca
      ART
      Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.

Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
      Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...
      2023-07-09, 15:52
    • dadek
      Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
      dadek
      Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
      2024-11-19, 04:20
    • Profian
      Przerwa ferulikowa - przydatne czy placebo?
      Profian
      Planując warzenie Weizenbiera studiuję receptury. I tak np. w gotowym przepisie do zestawu słodów z tutejszego sklepu widzę przerwę 15 min 40-45* - "przerwa ferulikowa, która pomoże w uzyskaniu tak charakterystycznego dla weizena zapachu goździkowego".
      Za to już na piwo.org czytam -...
      2013-09-22, 15:28
    • dadek
      Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
      dadek
      Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
      2024-04-13, 01:37
    • dadek
      Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 05:14
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...