Witam wszystkich ,chciałem zapytać czy są rózne rodzaje kapsli .Ja kupiłem w kolorze czarnym i nie trzymają się na wszystkich butelkach[butelki po piwie ] wygląda jakby były za płytkie.Po zakapslowaniu butelek można je bez trudu otworzyć palcami.
Kapslowanie
Collapse
X
-
Wygląda na to, że nie zostały odpowiednio dociśnięte przez kapslownicę. Jak sądzę butelki były cienkościenne z "niskim" kołnierzem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Anteks, wiesz dobrze, że stołowa działa na innej zasadzie niż dwuramienna ręczna (a zakładam że taką ma kolega Robin). Przy stołowej butelka może nie mieć w ogóle kołnierza i będzie OK. Gretą czy Emilką niski kołnierz trza umić obsłużyć, a i tak nie zawsze daje to sukces.Last edited by slavoy; 2011-03-27, 15:52.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robin163 Wyświetlenie odpowiedziWitam wszystkich ,chciałem zapytać czy są rózne rodzaje kapsli .Ja kupiłem w kolorze czarnym i nie trzymają się na wszystkich butelkach[butelki po piwie ] wygląda jakby były za płytkie.Po zakapslowaniu butelek można je bez trudu otworzyć palcami.
Comment
-
Comment