Belgian Pale Ale

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szoszon
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.01
    • 44

    Belgian Pale Ale

    Czytałem opis na forum że piwo jest klarown moje jest na cichej wnet butelkowanie a piwko mętne i to bardzo.Pytanie dlaczego utrzymuje się taka mętność co zrobić żeby pozbyć się tego zmętnienia ?.
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    Każde piwo, a nie akurat BPA, w końcu osiąga stan klarowności, o ile po drodze nie wkradł się jakiś błąd lub złośliwość surowców (np. brak przełomu brzeczki).
    Zabutelkuj i obserwuj. A po za tym - najważniejszy smak jest
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

      #3
      Napisz coś więcej o tym piwie. Np. jak wyglądało podczas przelewania na cichą, czy wtedy było tak mętne? Jak długo jest na cichej?
      Możesz spróbować klarowania żelatyną
      JEDNO PIVKO NEVADI!

      Comment

      • szoszon
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2011.01
        • 44

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
        Napisz coś więcej o tym piwie. Np. jak wyglądało podczas przelewania na cichą, czy wtedy było tak mętne? Jak długo jest na cichej?
        Możesz spróbować klarowania żelatyną
        BPA jest 16 dzień na cichej,pytanie czy klarowanie żelatyną ma wpływ na smak piwa,można użyć zwykłej żelatyny .

        Comment

        • wogosz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.12
          • 1007

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szoszon
          czy klarowanie żelatyną ma wpływ na smak piwa,można użyć zwykłej żelatyny .
          Wiele razy stosowałem żelatynę i według mnie nie ma wpływu na smak, a klarowanie zachodzi dość szybko, ok. 2-3 doby.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X