Witam
6 dni temu uwarzyłem India Pale Ale metodą zacierania. BLG wyszło 15,5 i 20 l brzeczki. Po tygodniu piwo wygląda tak jak na zdjęciu i nie wiem czy grzebać w środku żeby sprawdzić BLG bo nie wiem czy fermentacja się zakończyła. Czy ta gęsta piana na powierzchni to drożdże? Pierwszy raz przy warzeniu piwa metodą górnej fermentacji piana nie znikła i został taki kożuch. Fermentacja w temperaturze ok. 22 stopnie. Co o tym myślicie? Dołączam zdjęcie. Pozdrawiam.
6 dni temu uwarzyłem India Pale Ale metodą zacierania. BLG wyszło 15,5 i 20 l brzeczki. Po tygodniu piwo wygląda tak jak na zdjęciu i nie wiem czy grzebać w środku żeby sprawdzić BLG bo nie wiem czy fermentacja się zakończyła. Czy ta gęsta piana na powierzchni to drożdże? Pierwszy raz przy warzeniu piwa metodą górnej fermentacji piana nie znikła i został taki kożuch. Fermentacja w temperaturze ok. 22 stopnie. Co o tym myślicie? Dołączam zdjęcie. Pozdrawiam.
Comment