Pierwszy Mikro browar Coopers piwo 23l i już problem.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gabe
    Porucznik Browarny Tester
    • 2010.03
    • 405

Na jakość? Nijak, a jak ma się mieć? Przecież w nich kupiłeś wodę/napój, czy fakt przechowywania w pecie wpłynął jakoś na ich jakość? To pojemnik spożywczy jak i każdy inny, może nieco mniej elegancki tylko...

Co do ciśnienia - nie wiem, bo nie butelkowałem w pety, ale podejrzewam, że przy rozsądnym nagazowaniu nie powinno nic im się stać (toć w nich sprzedawane są napoje nasycane CO2, i z tym nagazowaniem sobie radzą).

Comment

• kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

Kilka osób z forum od dłuższego czasu butelkuje piwo w PETy i z tego co wiem nie ma żadnych problemów. Wydaje mi się, że PET wytrzyma większe ciśnienie niż szklana butelka - te potrafią czasem eksplodować w najmniej oczekiwanym momencie. Jeśli zakrętki będą w dobrym stanie ( nie takie z jednym zwojem gwintu ) to powinno być bezpiecznie.

Comment

• Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

Jeśli PETy to tylko po napojach gazowanych, niegazowane są przechowywane w cieńszych butelkach. Swoją drogą to na allegro sprzedają brązowe butelki PET 900ml - to byłoby dobre rozwiązanie
        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Anaakin
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.05
          • 9

Dzięki za pomoc, będę musiał poważnie rozważyć takie rozwiązanie.

Comment

• kony
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.08
            • 1701

Kwas chlebowy z Obołona jest chyba w brązowych PETach więc jeśli ktoś lubi to łatwo pozyskać parę sztuk.

Comment

Przetwarzanie...
            X