Mexican Cerveza Pierwsze kroki
Collapse
X
-
-
Mexican oczywiście. Nie piłeś takiego nigdy?Comment
-
A co takiego jest w piwie meksykańskim, żeby dywagować o tym ponad 30 postów?Meksykańskie piwo to badziew, a meksykańskie piwo z konserwy to badziew jeszcze większy.Trzeba je wypić i jak najszybciej o tym zapomnieć. Jeśli nie skwaśniało, to można założyć, że plan został zrealizowany w 100%.Comment
Related Topics
Collapse
-
Font Salem to producent należący do grupy Damm.
Marketowe piwo dla Spara (Piotr i Paweł) w puszce 0,33 l. w cenie bodaj 0,99 PLN.
4,5% alk. W składzie karmel amoniakalny (E150c) jako barwnik, alginian glikolu propylenowego (E405) jako stabilizator oraz kukurydza.
...-
Channel: Hiszpania
-
-
Witam,
wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.
Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
alk 6,5%, ekstr. 14,5%
Piwo Marcowe
kolor - zlocisty
piana - biała, drobna, opada powoli
zapach - głównie słodowy, dość intenswyny
smak - lekkie jednocześnie pełne, fajna goryczka, stonowana lekko owocowo-słodowym smakiem z czego posmak słodu dominujący,...-
Channel: Hiszpania
2020-07-22, 18:33 -
-
To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Niezwykły browar restauracyjny założony w 2017 roku.
Obiekt powstał w dawnej wielkiej hali magazynowej w niezbyt atrakcyjnej dzielnicy miasta, u podnóża ponurego osiedla mieszkaniowego, składającego się z wysokich kwadratowych punktowców.
Niecały kilometr od browaru znajduje...-
Channel: Kolumbia
2020-03-06, 11:49 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment