Uwarzyłem ostatnio dunkelweizena. Niestety podczas całego procesu ogarneła mnie pomroczność jasna, która trwała do końca burzliwej i rozlewu do butelek. Piękny miedziany kolor, zapach zachecający do ... W smaku lekko kwaskowe, powiedziałbym, że wytrawna wersja weizena (?). Wszystko pieknie, cudownie, kolejna warka, którą trzeba opisać by przepis nie zaginął dla potomnych. Tylko ten smak...
Wytrawny?
Może być, w końcu nowe drożdże Zymoferm, pewnie one to sprawiły...
Zapisuje więc recepturę: słód pszeniczny, monachijski, granulat lubelski, drożdże Zymoferm Z013-7-37 Breslauer Brauner Schöps, woda...
Zymoferm Z013-7-37 Breslauer Brauner Schöps?
Taaa, drożdże dolnej fermentacji, pracowały na burzliwej tydzień w temperaturze 24-25st C.
Morał tej powiastki jest krótki i powinien być wszystkim znany - czytaj etykiety a browar nie będzie g...any
PS.
towar zabutelkowany, zobaczymy co się z niego narodzi
Wytrawny?
Może być, w końcu nowe drożdże Zymoferm, pewnie one to sprawiły...
Zapisuje więc recepturę: słód pszeniczny, monachijski, granulat lubelski, drożdże Zymoferm Z013-7-37 Breslauer Brauner Schöps, woda...
Zymoferm Z013-7-37 Breslauer Brauner Schöps?
Taaa, drożdże dolnej fermentacji, pracowały na burzliwej tydzień w temperaturze 24-25st C.
Morał tej powiastki jest krótki i powinien być wszystkim znany - czytaj etykiety a browar nie będzie g...any
PS.
towar zabutelkowany, zobaczymy co się z niego narodzi