Borsucze przygotowania do warzenia i pytania bez odpowiedzi.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • xborsuk
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.01
    • 133

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
    Czyli mamy zajebistą furę, ale trzeba pchać bo nie ma benzyny
    Nie spiesze sie. Co do sprzętu jak widać jest większa jasność. Metodologia pracy jest jeszcze do dopracowania.
    Trzymając się Twojej terminologii - powiedzmy, że jest fura ale żeby ją zatankować i wyjechać na miasto to jeszcze chwilę trzeba się poduczyć żeby uzyskać prawo jazdy
    w butelkach: RIS
    fermentuje: APA, wędzone
    w planach: bawarska pszenica

    Comment

    • ushi
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.03
      • 148

      #47
      Warzę drugi rok i też ciągle mam sporo pytań....Człowiek uczy się całe życie i umiera głupi..

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
        Warzę drugi rok i też ciągle mam sporo pytań....Człowiek uczy się całe życie i umiera głupi..

        Warzę ponad 7 lat i też mam ciągle sporo pytań
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
          Warzę drugi rok i też ciągle mam sporo pytań....Człowiek uczy się całe życie i umiera głupi..
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Warzę ponad 7 lat i też mam ciągle sporo pytań
          Ale ile dobrego piwa po drodze się uwarzyło - a ile wypiło!

          Nawet bez doktora nauk browarniczych. Piwowarstwo amatorskie to więcej rzemiosło, niż nauka.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

          Comment

          • ushi
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.03
            • 148

            #50
            Nawet bez doktora nauk browarniczych. Piwowarstwo amatorskie to więcej rzemiosło, niż nauka.
            Tys prawda.

            Ale i w kibel swoje poszło, nawet ostatni kelsch... jako 4 warka w historiiI dziś wiem , że przez wybuch szamba w korytarzu piwnicy niż moją robotę

            Comment

            Przetwarzanie...
            X