Witam, warzę od niedawna, a moim pierwszym piwkiem byl Koelsch z zestawu surowcowego CP na drożdżach Safbrew S-33. Rezultat przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - najlepsze piwko jakie piłem :-), dlatego zabieram się za kolejną warkę Koelscha.
Pytanie 1 - czy warto inwestować w drożdże płynne dla Koelscha?
Pytanie 2 - przykładowe drożdże Wyeast 2565 Koelsch mają podany zalecany zakres temperatur 13-21 st; w mieszkaniu mam 24-25; czy w takich warunkach mam szansę na fermentację?
Z góry dzięki!
Pytanie 1 - czy warto inwestować w drożdże płynne dla Koelscha?
Pytanie 2 - przykładowe drożdże Wyeast 2565 Koelsch mają podany zalecany zakres temperatur 13-21 st; w mieszkaniu mam 24-25; czy w takich warunkach mam szansę na fermentację?
Z góry dzięki!
Comment