Dopiero po Twoim poście spojrzałam na zasyp - myślałam, że jest taki, jak w recepturach CP. Różnica niby niewielka, ale cholera wie, może jednak zaważyła.
No i też się zgadzam, że dla początkującego piwowara to nie jest dobre piwo.
Grubson, szukaj płatków pszennych, one śmiało zamiast pszenicy niesłodowanej mogą być. Słód pszeniczny jeśli już, to w niewielkiej ilości, choć modelowe moim zdaniem - piwo typu witbier, jakim jest Hoegaarden wit wg receptury ś.p. Celisa nie ma ani ziarenka takiego słodu.
No i też się zgadzam, że dla początkującego piwowara to nie jest dobre piwo.
Grubson, szukaj płatków pszennych, one śmiało zamiast pszenicy niesłodowanej mogą być. Słód pszeniczny jeśli już, to w niewielkiej ilości, choć modelowe moim zdaniem - piwo typu witbier, jakim jest Hoegaarden wit wg receptury ś.p. Celisa nie ma ani ziarenka takiego słodu.
Comment