Pare porad dla żółtodzioba

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ushi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.03
    • 148

    #16
    Jeżeli receptura z linku to jak najbardziej tak , jeżeli twoja modyfikacja to nie wiem o reakcji drożdży na karmel taka ilość karmelowego ciemnego ze Strzegomia da chyba nadto palone smaki jest b. ciemny +caraffa:confuse co kto lubi.

    Comment

    • ushi
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.03
      • 148

      #17
      Na 29l może być ok.

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika verde Wyświetlenie odpowiedzi
        ... próby jodowej nie zrobię bo nie mam jak...
        Bardzo interesujące stwierdzenie. Nie masz w domu białego talerzyka?

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika verde Wyświetlenie odpowiedzi
        ...i czy polecacie jakieś przyprawy typu nie wiem cynamon czy goździki?
        Polecam fix Knorra "kebab z sosem czosnkowym", ewentualnie Prymat "marynata do dziczyzny". Akurat przypasuje do tego dzikiego chmielu.

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika verde Wyświetlenie odpowiedzi
        ...ok starczy narzazie głupich pytań
        ,
        Trzymamy za słowo.

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika verde Wyświetlenie odpowiedzi
        ... postaram się za jakieś 2 miesiące napisać jak wyszło
        Nie staraj się. Napisz dopiero wtedy, jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem i słuchać dobrych rad.

        Comment

        • ushi
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.03
          • 148

          #19
          Przestań "Krzysiu" , bo chłop nie zajrzy tu więcej i będzie pił co popadnie A swoją drogą to fakt no, trochę poniosło... ale jak spróbuje swojaka to bez przypraw ocknie się z letargu

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #20
            Nie sądzę, żeby była to wielka strata dla forum. Dostał wszystko na tacy, a i tak woli swoje pomysły, to po co on tu potrzebny? Żeby po trzech tygodniach zaczął "doradzać" innym, jak wojmat74? Nie wydaje mi się, żebym boleśnie odczuł jego nieobecność.
            Last edited by Krzysiu; 2011-07-25, 09:59.

            Comment

            • ushi
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.03
              • 148

              #21
              Forum jest dla ludzi (chyba),żeby zapytać jeśli niewiedzą. Ale pocisnąłeś....

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                #22
                Co pocisnąłem? Że napisałem mu prawdę prosto w oczy?

                Jeżeli gość dostaje konkretne odpowiedzi, oraz linki do podstawowych tematów, a dalej plecie bzdury, to najzwyczajniej w świecie to forum nie jest mu potrzebne. Każdy ma prawo do wynalezienia prochu na własny rachunek, ale niech wynajduje go gdzie indziej.

                Comment

                • verde
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.07
                  • 8

                  #23
                  Hmm... Zajdę sobie sprawę z poziomu idiotyzmu swoich pytań, ale poważnie, zanim trafiłem na wasze forum to nie miałem nawet pojęcia o takim procesie jak chociażby zacieranie,
                  czy podobne rzeczy. Wiedziałem jedynie, że piwo to woda, jęczmień i chmiel i w sumie nic więcej. Słysząc pierdół generowanych przez "znawców" przystankowych i innych oczytanych person. Dlatego przypadkowe trafienie tutaj wiele mi dało, pisząc pierwszego posta, zwyczajnie myślałem że można zrobić piwo z (w sumie) byle czego.
                  Nie mam pretensji do krzysia, ale porównując mój stan wiedzy na temat produkcji piwa dzisiejszy (wciąż jak wiadomo nikły) i ten z przed tygodnia to naprawdę jest to wyjście z głębin i staniecie na lądzie.

                  Comment

                  • fidoangel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛
                    • 2005.07
                    • 3489

                    #24
                    No to hurra, może coś z Ciebie będzie, na chwałę piwowarstwa domowego
                    Powodzenia i Twoje (oczywiście domowym)
                    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                    Comment

                    • ushi
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2010.03
                      • 148

                      #25
                      jest to wyjście z głębin i staniecie na lądzie.
                      Witaj na Ziemi ....Czytaj. Czytaj. Czytaj. Dużo czytania przed Tobą

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X