Pare porad dla żółtodzioba

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ushi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.03
    • 148

    #16
    Jeżeli receptura z linku to jak najbardziej tak , jeżeli twoja modyfikacja to nie wiem o reakcji drożdży na karmel taka ilość karmelowego ciemnego ze Strzegomia da chyba nadto palone smaki jest b. ciemny +caraffa:confuse co kto lubi.

    Comment

    • ushi
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.03
      • 148

      #17
      Na 29l może być ok.

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika verde
        ... próby jodowej nie zrobię bo nie mam jak...
        Bardzo interesujące stwierdzenie. Nie masz w domu białego talerzyka?

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika verde
        ...i czy polecacie jakieś przyprawy typu nie wiem cynamon czy goździki?
        Polecam fix Knorra "kebab z sosem czosnkowym", ewentualnie Prymat "marynata do dziczyzny". Akurat przypasuje do tego dzikiego chmielu.

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika verde
        ...ok starczy narzazie głupich pytań
        ,
        Trzymamy za słowo.

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika verde
        ... postaram się za jakieś 2 miesiące napisać jak wyszło
        Nie staraj się. Napisz dopiero wtedy, jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem i słuchać dobrych rad.

        Comment

        • ushi
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.03
          • 148

          #19
          Przestań "Krzysiu" , bo chłop nie zajrzy tu więcej i będzie pił co popadnie A swoją drogą to fakt no, trochę poniosło... ale jak spróbuje swojaka to bez przypraw ocknie się z letargu

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #20
            Nie sądzę, żeby była to wielka strata dla forum. Dostał wszystko na tacy, a i tak woli swoje pomysły, to po co on tu potrzebny? Żeby po trzech tygodniach zaczął "doradzać" innym, jak wojmat74? Nie wydaje mi się, żebym boleśnie odczuł jego nieobecność.
            Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2011-07-25, 10:59.

            Comment

            • ushi
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.03
              • 148

              #21
              Forum jest dla ludzi (chyba),żeby zapytać jeśli niewiedzą. Ale pocisnąłeś....

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                #22
                Co pocisnąłem? Że napisałem mu prawdę prosto w oczy?

                Jeżeli gość dostaje konkretne odpowiedzi, oraz linki do podstawowych tematów, a dalej plecie bzdury, to najzwyczajniej w świecie to forum nie jest mu potrzebne. Każdy ma prawo do wynalezienia prochu na własny rachunek, ale niech wynajduje go gdzie indziej.

                Comment

                • verde
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.07
                  • 8

                  #23
                  Hmm... Zajdę sobie sprawę z poziomu idiotyzmu swoich pytań, ale poważnie, zanim trafiłem na wasze forum to nie miałem nawet pojęcia o takim procesie jak chociażby zacieranie,
                  czy podobne rzeczy. Wiedziałem jedynie, że piwo to woda, jęczmień i chmiel i w sumie nic więcej. Słysząc pierdół generowanych przez "znawców" przystankowych i innych oczytanych person. Dlatego przypadkowe trafienie tutaj wiele mi dało, pisząc pierwszego posta, zwyczajnie myślałem że można zrobić piwo z (w sumie) byle czego.
                  Nie mam pretensji do krzysia, ale porównując mój stan wiedzy na temat produkcji piwa dzisiejszy (wciąż jak wiadomo nikły) i ten z przed tygodnia to naprawdę jest to wyjście z głębin i staniecie na lądzie.

                  Comment

                  • fidoangel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛
                    • 2005.07
                    • 3491

                    #24
                    No to hurra, może coś z Ciebie będzie, na chwałę piwowarstwa domowego
                    Powodzenia i Twoje (oczywiście domowym)
                    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                    Comment

                    • ushi
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2010.03
                      • 148

                      #25
                      jest to wyjście z głębin i staniecie na lądzie.
                      Witaj na Ziemi ....Czytaj. Czytaj. Czytaj. Dużo czytania przed Tobą

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      • Grbuy
                        Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                        Grbuy
                        Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                        2023-11-30, 21:57
                      • dadek
                        Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
                        dadek
                        Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
                        2023-05-16, 01:44
                      • heckler
                        Radíkovice, Radíkovice 12, Pivovar na Statku
                        heckler
                        Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
                        2023-08-25, 07:29
                      • dadek
                        Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
                        dadek
                        Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
                        2025-02-10, 00:58
                      • heckler
                        Katowice, Staromiejska 9, Absurdalna - Multitap
                        heckler
                        Admin: wydzielono z
                        https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...dalna-multitap
                        ---------------------------------------


                        Zgadza się, lokal został przeniesiony na Staromiejską 9 i już działają. Zajmują...
                        2025-01-21, 09:18
                      • Loading...
                      • Koniec listy.
                      Przetwarzanie...