brewkity coopersa gornej fermentacji

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kri
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 4

    #1

    brewkity coopersa gornej fermentacji

    Czy możecie napisać które Brewkity Coopersa są górnej fermentacji ?
    Zrobiłem sobie Lagera Coopersa, a chcę jeszcze spróbować innego ale szukając w sklepie -na puszkach nie jest napisane nic o temp. fermentacji.
    Ewentualnie który brewkit polecacie .

    Pozdrawiam
    kri
    Ostatnia zmiana dokonana przez kri; 2011-08-05, 12:51.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10795

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kri
    Czy możecie napisać które Brewkity Coopersa są górnej fermentacji ?
    Zrobiłem sobie Lagera Coopersa, a chcę jeszcze spróbować innego ale szukając w sklepie -na puszkach nie jest napisane nic o temp. fermentacji.
    Ewentualnie który brewkit polecacie .

    Pozdrawiam
    kri
    Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia

    O tym czy dolna czy górna decydują drożdże. Należy wspierać sklepy piwowarskie
    Otrzymasz tam też wszelaką pomoc oraz informacje
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      O tym czy dolna czy górna decydują drożdże...
      .... a drożdże w Coopersach są wszystkie takie same - do górnej fermatacji.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10795

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
        .... a drożdże w Coopersach są wszystkie takie same - do górnej fermatacji.
        Można dokupić inne
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • kri
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.01
          • 4

          #5
          Dzięki za szybkie odpowiedzi

          Czyli kupując dowolnego coopersa mogę fermentować w dzisiejszych temperaturach ok 21-25st

          pzdr
          kri

          Comment

          • Gość

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kri
            Dzięki za szybkie odpowiedzi

            Czyli kupując dowolnego coopersa mogę fermentować w dzisiejszych temperaturach ok 21-25st

            pzdr
            kri
            W 25 stopniach to bym nie polecał, raczej tak w 18 stopniach max.
            I nie polecam tych puszek, robiłem na początki kilka piw i nie byłem z nich zadowolny.
            I nie dodawaj cukru.

            Tylko zacieranie!

            Comment

            • Gabe
              Porucznik Browarny Tester
              • 2010.03
              • 405

              #7
              Czemu jesteście tacy niewyrozumiali?

              Z brewkitów (i ekstraktów) wychodzi przyzwoite piwo, lepsze od większości tego co oferują nam sklepy. Ba, nawet mój pierwszy (i drugi) brewkit z cukrem częstowanym smakował (a i mi przede wszystkim). Owszem, zacieranie to zupełnie inny świat, ale dla kogoś, kto nie chce spędzać połowy weekendu w kuchni, puszki to świetna alternatywa.

              Comment

              • elroy
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.10
                • 359

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                .... a drożdże w Coopersach są wszystkie takie same - do górnej fermatacji.
                Coopers:
                Pilsener, European Lager, Traditional Draught, Australian Bitter i Heritage Lager mają w komplecie wyjątkowo drożdże dolnej fermentacji. Informacja potwierdzona.A nie potwierdzona, że są to Saflagery S-189
                www.piwo.org

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 24004

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elroy
                  Coopers:
                  Pilsener, European Lager, Traditional Draught, Australian Bitter i Heritage Lager mają w komplecie wyjątkowo drożdże dolnej fermentacji. Informacja potwierdzona.A nie potwierdzona, że są to Saflagery S-189
                  Chyba nie pojmę logiki za tym stojącej
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • Zaiksik
                    Trudne początki
                    Zaiksik
                    Witam
                    Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
                    Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
                    Wszystko...
                    2024-08-27, 17:13
                  • Orzech1988
                    XI Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
                    Orzech1988
                    Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
                    zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
                    XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego


                    Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
                    2020-01-15, 17:07
                  • Daray
                    Brak wyraźniej fermentacji po 48h
                    Daray
                    Dzień dobry,

                    W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

                    Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
                    2023-03-13, 20:01
                  • dadek
                    Czechy, Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
                    dadek
                    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
                    2025-01-10, 00:48
                  • darekd
                    Neulich, Original
                    darekd
                    Malutki browarek z własnym lokalem w berlińskiej dzielnicy Neukölln.

                    Summer Ale
                    4,9% alk.
                    20 IBU

                    Chmiele: Monroe (DE) i Comet (US)

                    https://neulich.de/bier/original/

                    Choć gdzie indziej podają, że dodatkowo jest jeszcze chmiel Magnum...
                    2024-12-14, 01:43
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...