Witam.
Moja pierwsza warka z zacieraniem - Bitter Ale 10blg. Właśnie mija 2,5 doby od zadania drożdży, piany już prawie nie ma (10-15 godzin po zadaniu drożdży była duża czapa), piwo bardzo mętne. Fermentowane w 21*C. Teraz pytanie - zlewać na cichą, czy zostawić z drożdżami na 15 dni? Innej opcji niestety nie ma, bo zaraz wyjeżdżam i nikt mi piwka nie przypilnuje.
Moja pierwsza warka z zacieraniem - Bitter Ale 10blg. Właśnie mija 2,5 doby od zadania drożdży, piany już prawie nie ma (10-15 godzin po zadaniu drożdży była duża czapa), piwo bardzo mętne. Fermentowane w 21*C. Teraz pytanie - zlewać na cichą, czy zostawić z drożdżami na 15 dni? Innej opcji niestety nie ma, bo zaraz wyjeżdżam i nikt mi piwka nie przypilnuje.
Comment