przekroczona temperatura 78 stopni

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • admiro
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.05
    • 248

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika K-2
    ale ostatnio robiłem wita i też jodowa zrobiona po fakcie, tj. po wysładzaniu, była pozytywna - a piwko wyszło dobre ;o
    Na zdjęciu wygląda to źle, ale już pewnie po gotowaniu i chłodzeniu, jaka gęstość i klarowność?
    Moje piwo jest bezcenne.

    Schizma miodowa.

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika K-2
      ale ostatnio robiłem wita i też jodowa zrobiona po fakcie, tj. po wysładzaniu, była pozytywna - a piwko wyszło dobre ;o
      No ale tu masz wyraźnie zabarwiony zacier. Normalnie, krople powinny się rozpuścić i nie dać żadnego koloru.

      To czy było dobre to powinni inni sprawdzić
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • K-2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2011.06
        • 41

        #18
        znajomi twierdzą, że jest dobre i orzeźwiające no nic, zobaczymy co z tego wyjdzie

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • RomaNzRumunii
          Kolsch temperatura fermentacji
          RomaNzRumunii
          Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
          2023-11-25, 22:07
        • wirdar1
          Brewkit Czech Pils
          wirdar1
          Witam
          To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
          Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
          13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
          2023-03-21, 16:51
        • Daray
          Brak wyraźniej fermentacji po 48h
          Daray
          Dzień dobry,

          W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

          Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
          2023-03-13, 21:01
        • smir
          Oktoberfestbier temperatura fermentacji
          smir
          Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
          ...
          2021-05-24, 22:09
        • RomaNzRumunii
          Pierwszy brewkit fermentacja cicha
          RomaNzRumunii
          Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
          2021-01-25, 21:25
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...