przekroczona temperatura 78 stopni

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • admiro
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.05
    • 248

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika K-2 Wyświetlenie odpowiedzi
    ale ostatnio robiłem wita i też jodowa zrobiona po fakcie, tj. po wysładzaniu, była pozytywna - a piwko wyszło dobre ;o
    Na zdjęciu wygląda to źle, ale już pewnie po gotowaniu i chłodzeniu, jaka gęstość i klarowność?
    Moje piwo jest bezcenne.

    Schizma miodowa.

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika K-2 Wyświetlenie odpowiedzi
      ale ostatnio robiłem wita i też jodowa zrobiona po fakcie, tj. po wysładzaniu, była pozytywna - a piwko wyszło dobre ;o
      No ale tu masz wyraźnie zabarwiony zacier. Normalnie, krople powinny się rozpuścić i nie dać żadnego koloru.

      To czy było dobre to powinni inni sprawdzić
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • K-2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2011.06
        • 41

        #18
        znajomi twierdzą, że jest dobre i orzeźwiające no nic, zobaczymy co z tego wyjdzie

        Comment

        Przetwarzanie...
        X