Witajcie ,
zrobiłem brewkita Coopers Draught.
Wszystko niby w porządku ale :
przed fermentację 10,4 Blg , po burzliwej fermentacji 0 Blg !
Wszystko nastawiłem w sobotę wieczorkiem , burzliwa fermentacja rozpoczęła się w niedzielę późnym popołudniem. Temperatura fermentacji ok 23-24 st. (drożdże górnej fermentacji).
Fermentacja ustała mniej więcej we wtorek po południu /wieczorkiem.
W czwartek zmierzyłem Blg - wyniosło 0. W smaku całkiem OK jak na ten etap warzenia
Rozlałem do butelek . Warka jest trochę mętna .
Wcześniej robiłem Lagera Coopersa i tamta była idealnie klarowna - wtedy po burzliwej było 2 BLg .
pzdr
kri

zrobiłem brewkita Coopers Draught.
Wszystko niby w porządku ale :
przed fermentację 10,4 Blg , po burzliwej fermentacji 0 Blg !
Wszystko nastawiłem w sobotę wieczorkiem , burzliwa fermentacja rozpoczęła się w niedzielę późnym popołudniem. Temperatura fermentacji ok 23-24 st. (drożdże górnej fermentacji).
Fermentacja ustała mniej więcej we wtorek po południu /wieczorkiem.
W czwartek zmierzyłem Blg - wyniosło 0. W smaku całkiem OK jak na ten etap warzenia

Rozlałem do butelek . Warka jest trochę mętna .
Wcześniej robiłem Lagera Coopersa i tamta była idealnie klarowna - wtedy po burzliwej było 2 BLg .
pzdr
kri
Comment