brzeczka skisła?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hexy
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.08
    • 23

    #1

    brzeczka skisła?

    Witam,

    wczoraj zacierałem słód, niestety nagła sytuacja zmusiła mnie do przerwania produkcji po wysładzaniu - pomyślałem że brzeczkę odstawie pod przykryciem i dziś zacznę warzenie. Niestety po otwarciu pojemnika ujrzałem pianę, a brzeczka w smaku kwaśnawa. I pytanie czy jest sens to gotować?

    Proszę o w miarę szybką odpowiedź ...
    Jeleniogórski Kolektyw DJ'ski SOUND PRESSURE - imprezy tech-house / progressive / breakbeat & techno http://listn.to/sound-pressure
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    W takich temperaturach jak obecnie panują nie dziwota, że skisła. Wylej, nic z tego nie będzie.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • hexy
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.08
      • 23

      #3
      dziękuję za odpowiedź... łudziłem się że jednak coś z tego będzie heheh

      No to uciekam do kuchni warzyć nowe!

      Pozdrawiam!
      Jeleniogórski Kolektyw DJ'ski SOUND PRESSURE - imprezy tech-house / progressive / breakbeat & techno http://listn.to/sound-pressure

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #4
        Miałam kiedyś taki sam przypadek, ale żal mi było wylewać - ugotowałam z chmielem, dodałam drożdży, zabutelkowałam. Kwasior był nieprzeciętny
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • SielskieWzgorze
          Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
          SielskieWzgorze
          Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

          W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
          ...
          2024-02-19, 09:28
        • dadek
          Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
          dadek
          Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
          2025-02-12, 02:28
        • Javox
          To Øl, 45 Days Rice Lager
          Javox
          Ryżowy lager z alko 5.0% na niemieckich chmielach.

          Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Gaz - średni.
          Barwa - bardzo jasne, słomka.
          Aromat - cydrowy, białe wino.
          Smak - słodkie, lekka brzeczka (po włosku), blada...
          2024-03-12, 23:41
        • dadek
          Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
          dadek
          Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
          2023-11-17, 00:48
        • dadek
          Bonn-Pützchen, Alaunbachweg 10, Ale-Mania Brauerei
          dadek
          Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
          2023-10-18, 02:53
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...