W newsletterze Beer Smitha dostałem artykuł o dodawaniu chmielu przed zagotowaniem brzeczki (First Wort Hopping).
Nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałem, ale sprowadza się to do tego że część chmielu aromatycznego dodaje się od razu po filtracji, co ma dać jakieś cudne efekty.
Stosuje ktoś z Was coś takiego? Warto? Zaciekawiło mnie to, rozważam wypróbowanie, będę wdzięczny za ewentualne komentarze.
Jakby co mogę wkleić artykuł (po angielsku).
Nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałem, ale sprowadza się to do tego że część chmielu aromatycznego dodaje się od razu po filtracji, co ma dać jakieś cudne efekty.
Stosuje ktoś z Was coś takiego? Warto? Zaciekawiło mnie to, rozważam wypróbowanie, będę wdzięczny za ewentualne komentarze.
Jakby co mogę wkleić artykuł (po angielsku).
Comment