Pewnie już było ale założyłem nowy wątek aby był łatwo znajdowany w wyszukiwarce.
Jak zrobic pożądny starter?
Np mamy do dyspozycji Drożdże WYEAST 50 ml i 100g ekstraktu słodowego jasnego w proszku.
Co jeszcze potrzebujemy?? jakie naczynie?? otwarte zamknięte??
Czy z jednej paczki drożdży można zrobić duży starter na np 3 warki robione dzień po dniu??
kilka warek już zrobiłem ale zawsze na sypkich drożdżach - 1 warka -jedna saszetka.
Pozdrawiam
Puszka
Jak zrobic pożądny starter?
Np mamy do dyspozycji Drożdże WYEAST 50 ml i 100g ekstraktu słodowego jasnego w proszku.
Co jeszcze potrzebujemy?? jakie naczynie?? otwarte zamknięte??
Czy z jednej paczki drożdży można zrobić duży starter na np 3 warki robione dzień po dniu??
kilka warek już zrobiłem ale zawsze na sypkich drożdżach - 1 warka -jedna saszetka.
Pozdrawiam
Puszka
Comment