Odfermentowanie Belgijskiego Spiecialty Ale 18 Blg

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zlewozmywak
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 14

    Odfermentowanie Belgijskiego Spiecialty Ale 18 Blg

    Uwarzyłem Belgijskie Spiecialty Ale 18 Blg z zestawu CP. To moja druga warka z zacieraniem. Podczas warzenia nie miałem problemów i wszystko przebiegło (przynajmniej tak mi się wydaje) zgodnie z placem i recepturą. Wyszło mi 20L 18 Blg. Brzeczka fermentowała w temperaturze 20-22 stopni. Dzisiaj mija 13 dni od zadania drożdży. Parę dni temu sprawdzałem BLG i wyszło 5, dzisiaj sprawdziłem i dalej jest 5. Zlać to na cichą? Nie odfermentowało za słabo?
    Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #2
    Zależy jakie drożdże. Ale nawet jeżeli za słabo, to niewiele.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • zlewozmywak
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.01
      • 14

      #3
      Drożdże Safbrew S-33.
      Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

      Comment

      • zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

        #4
        Jak S-33, to dobre i tyle.
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

        Comment

        • zlewozmywak
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.01
          • 14

          #5
          To rozumiem, że mogę zlać na cichą, tak?
          Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X