Uwarzyłem Belgijskie Spiecialty Ale 18 Blg z zestawu CP. To moja druga warka z zacieraniem. Podczas warzenia nie miałem problemów i wszystko przebiegło (przynajmniej tak mi się wydaje) zgodnie z placem i recepturą. Wyszło mi 20L 18 Blg. Brzeczka fermentowała w temperaturze 20-22 stopni. Dzisiaj mija 13 dni od zadania drożdży. Parę dni temu sprawdzałem BLG i wyszło 5, dzisiaj sprawdziłem i dalej jest 5. Zlać to na cichą? Nie odfermentowało za słabo?
Odfermentowanie Belgijskiego Spiecialty Ale 18 Blg
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Imperial IPA
Chmiele: Amarillo, Citra, Columbus, Galaxy
Alk. 8,2%
IBU 70
https://brewage.at/produkt/affenkoenig/
Aromat - dominuje chmiel z tonami owoców cytrusowych oraz tropikalnych, biszkoptowy słód
Piana - wysoka, trwała, długi kożuszek, zostaje...-
Channel: Austria
-
-
Wyjątkowo dużo piw ponadprzeciętnie dobrych trafiło się na naszym ostatnim "panelu"
To piwo miało niedawno premierę na jarmarku przedświątecznym w Opolu - można było spróbować z kranu. Teraz na tapetę poszła u nas butelka z opolskim amfiteatrem w tle na ecie...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Dość znany browar z Górnego Palatynatu (Bawaria).
Wygląda na to, że obecnie to ich flagowy helles:
https://www.hoeslbraeu.de/portfolio/mein-helles/
4,8 alk.
Aromat - słodowy (zbożowe ziarno)
Piana - dość wysoka i zwarta, średnie trwałość,...-
Channel: Niemcy
-
-
-
Australian-new zealand hazy ipa.
5,8%. Ok.15 blg.
Uwarzone z udziałem i na podstawie receptury zaprzyjaźnionego piwowara z Australii. Chmielenie 8 różnymi odmianami.
Szuflowanie młóta w moim wykonaniu na szczęście nie zaszkodzilo :d
Piwo wyszło...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-03-13, 20:58 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment