Uwarzyłem Belgijskie Spiecialty Ale 18 Blg z zestawu CP. To moja druga warka z zacieraniem. Podczas warzenia nie miałem problemów i wszystko przebiegło (przynajmniej tak mi się wydaje) zgodnie z placem i recepturą. Wyszło mi 20L 18 Blg. Brzeczka fermentowała w temperaturze 20-22 stopni. Dzisiaj mija 13 dni od zadania drożdży. Parę dni temu sprawdzałem BLG i wyszło 5, dzisiaj sprawdziłem i dalej jest 5. Zlać to na cichą? Nie odfermentowało za słabo?
Odfermentowanie Belgijskiego Spiecialty Ale 18 Blg
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Wyjątkowo dużo piw ponadprzeciętnie dobrych trafiło się na naszym ostatnim "panelu"
To piwo miało niedawno premierę na jarmarku przedświątecznym w Opolu - można było spróbować z kranu. Teraz na tapetę poszła u nas butelka z opolskim amfiteatrem w tle na ecie...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Dość znany browar z Górnego Palatynatu (Bawaria).
Wygląda na to, że obecnie to ich flagowy helles:
https://www.hoeslbraeu.de/portfolio/mein-helles/
4,8 alk.
Aromat - słodowy (zbożowe ziarno)
Piana - dość wysoka i zwarta, średnie trwałość,...-
Channel: Niemcy
-
-
-
Browar z okolic Dublina (Kildare).
8,2% alk.
Limitowana edycja. Warka nr 1 z lutego 2018 roku
https://ryeriverbrewingco.com/beers/...ial-stout-can/
Ciekawostką jest, że uwarzono je na belgijskich drożdżach od...-
Channel: Irlandia
-
-
Więc to jest tak... Jestem strasznie uprzedzony do różnych forów, bo całkiem po prostu nie mam czasu na aktywne udzielanie się w takim medium. Ale czasem mam chęć zagłębić się w temat jako czytelnik. I przez to jestem zawsze banowany za małą aktywność... Ja do końca tego nie rozumiem,...
-
Channel: Przedstaw Się!
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment