Dunkel Weizen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • koszer86
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.07
    • 9

Dzięki za pomoc!! W piątek zabieram się do roboty!!

Comment

• Chmielo
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.01
      • 128

Odświeżę trochę temat. Popełniłem ostatnio dunkel weizena i jest na etapie leżakowania. W piwniczce mam 15 stopni. Nie za dużo? Robi się coraz cieplej.

Comment

• Chmielo
        • 2007.01
        • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielo Wyświetlenie odpowiedzi
        Odświeżę trochę temat. Popełniłem ostatnio dunkel weizena i jest na etapie leżakowania. W piwniczce mam 15 stopni. Nie za dużo? Robi się coraz cieplej.
        No i dzisiaj już prawie 17 stopni. Można zostawiać, czy szukać chłodniejszego miejsca?

Comment

• jacekan
          Porucznik Browarny Tester
          • 2011.05
          • 388

Jeżeli dałeś mu odfermentować do końca, to nie masz się czego bać. Oczywiście zawsze lepiej jest w niższej temperaturze trzymać, więc jeśli masz taką możliwość to przenieś.
          Ostatnia zmiana dokonana przez jacekan; 2013-04-23, 18:51.
          Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

Comment

• Chmielo
            • 2007.01
            • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekan Wyświetlenie odpowiedzi
            Jeżeli dałeś mu odfermentować do końca, to nie masz się czego bać. Oczywiście zawsze lepiej jest w niższej temperaturze trzymać, więc jeśli masz taką możliwość to przenieś.
            Zeszło z 11 blg do 2,5 i tak stało przez 4 dni. Potem zabutelkowałem.

Comment

Przetwarzanie...
            X