Witam wszystkich.
Właśnie wstawiłem moje drugie piwo z konserwy. Wszystko robiłem według instrukcji Coopers z jednym małym wyjątkiem:
Puszka Coopers Canadian Blonde
1. Duży garnek, wlane 2l wrzącej wody, dodany ekstrakt z puszki.
2. Tutaj zamiast 1kg cukru dodałem ten ekstrakt słodowy tak jak zostało mi polecone w innym wątku.
3. Wszystko poszło do fermentatora. Dodane 20l wody i wymieszane.
3. Pomiar i... wyszło mi ok. 7blg
Moje pytanie: dlaczego? Co teraz robić?
Właśnie wstawiłem moje drugie piwo z konserwy. Wszystko robiłem według instrukcji Coopers z jednym małym wyjątkiem:
Puszka Coopers Canadian Blonde
1. Duży garnek, wlane 2l wrzącej wody, dodany ekstrakt z puszki.
2. Tutaj zamiast 1kg cukru dodałem ten ekstrakt słodowy tak jak zostało mi polecone w innym wątku.
3. Wszystko poszło do fermentatora. Dodane 20l wody i wymieszane.
3. Pomiar i... wyszło mi ok. 7blg
Moje pytanie: dlaczego? Co teraz robić?
Comment