Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bekaro
Wyświetlenie odpowiedzi
Zacier się nie scukrza
Collapse
X
-
A wyciągnąłes go z opakowania?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedziKlimat jak u Wołoszańskiego
Balingomierz, który w wodzie pokazuje 7, a w zacierze mniej niż zero? Nie uwierzę, póki nie zobacze może Ty poważnie wkładasz go nie tą stroną, co trzeba
Bekaro, co Ty w ogóle i gdzie wsypałeś, bo póki co wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi, że zacier po chmieleniu wtłoczyłeś do fermentora, filtracji nie robiłeś? Drożdże dodałeś? Co to znaczy "zneutralizowana barwa" - pierwsze słyszę?
Koledzy też nieźle mieszają - Feti, na mące próba będzie pozytywna, nie negatywna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziKoledzy też nieźle mieszają - Feti, na mące próba będzie pozytywna, nie negatywna.
Comment
-
-
kurcze wymiękam...
nie bulka i jeszcze ten ballingometr - to już przekracza granice mojej wyobraźni
chyba faktycznie zrealizuję mój projekt koszulki, chce ktoś jeszcze
ale żeby nie było niemerytorycznie - jedna rada - płyn lugola nie zmieni barwy na neutralną - po prostu ma sie nie robić granatowy,
ma zostać przy swojej barwie - wtedy jest okNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76 Wyświetlenie odpowiedzichyba faktycznie zrealizuję mój projekt koszulki, chce ktoś jeszczeJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziMąka z wodą potraktowana lugolą zrobiła się granatowa. Musiałem sprawdzić. To ja już nic nie wiem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bekaro Wyświetlenie odpowiedzi. a balingometr nie mogę włożyć źle bo jest z termometrem.
do tego prowadzi jeszcze kabel, czym kolega robi pomiary, zdjęcie byłoby wskzane. Nie spotkałem się z takim rozwiązaniem, ale może mam braki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bogdan62 Wyświetlenie odpowiedziPrawidłowo, pomiar na zawartość skrobii wyszedł pozytywny, bo w mące jest skrobia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bogdan62 Wyświetlenie odpowiedzi???
do tego prowadzi jeszcze kabel, czym kolega robi pomiary, zdjęcie byłoby wskzane. Nie spotkałem się z takim rozwiązaniem, ale może mam braki.
Zdjęcie rzeczonego sprzętu pod linkiem: TULast edited by moracz; 2011-12-15, 12:02.
Comment
-
-
Balingometr ślometr. Dawno, dawno temu, za siedmioma górami, za siedmioma rzekami .. nikt nie używał takich przyrządów. Wystarczyło, że głównemu browarnikowi portki do krzesła z rozlaną brzeczką się przykleiły i było cacyLast edited by jacekan; 2011-12-15, 13:35.Życie zaczyna się po pierwszej warce :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziJa chętnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziMąka z wodą potraktowana lugolą zrobiła się granatowa.
Comment
-
Comment