Witam.
Mój sprzęt z BA dopiero został wysłany. Dużo już czytałem na temat robienia z puszki ale jedno mnie zastanawia...
Na tym filmie:
Ów pan wlewa puszkę do wiadra...dodaje 1kg cukru oraz dodaje EKSTRAKT SŁODOWY 1kg.
Nigdzie w żadnej instrukcji nie widziałem aby mieszać ze sobą cukier z ekstraktem w proszku.
Wszędzie jest napisane że trzeba dać 1kg cukru LUB 1kg ekstraktu słodowego...
Mało tego...Na innym filmie ten sam pan podczas rozlewania gotowego już piwa dodaje łyżeczkę cukru do każdej z butelek.
Czyli podsumujmy: 1,7kg puszka + 1kg cukier + 1kg ekstrakt słodowy nachmielony + łyżeczka cukru do każdej z butelek.
Nie za dużo tego jak do jednej puszki? I co w ogóle da taki zabieg?
Przepraszam jeśli napisałem coś co już jest ale sami widzicie że tego wszystkiego jest już tak dużo że nie sposób jest wychaczyć satysfakcjonującą odpowiedź.
Wy też się tak stresowaliście przed pierwszą warką? (eh)
Mój sprzęt z BA dopiero został wysłany. Dużo już czytałem na temat robienia z puszki ale jedno mnie zastanawia...
Na tym filmie:
Ów pan wlewa puszkę do wiadra...dodaje 1kg cukru oraz dodaje EKSTRAKT SŁODOWY 1kg.
Nigdzie w żadnej instrukcji nie widziałem aby mieszać ze sobą cukier z ekstraktem w proszku.
Wszędzie jest napisane że trzeba dać 1kg cukru LUB 1kg ekstraktu słodowego...
Mało tego...Na innym filmie ten sam pan podczas rozlewania gotowego już piwa dodaje łyżeczkę cukru do każdej z butelek.
Czyli podsumujmy: 1,7kg puszka + 1kg cukier + 1kg ekstrakt słodowy nachmielony + łyżeczka cukru do każdej z butelek.
Nie za dużo tego jak do jednej puszki? I co w ogóle da taki zabieg?
Przepraszam jeśli napisałem coś co już jest ale sami widzicie że tego wszystkiego jest już tak dużo że nie sposób jest wychaczyć satysfakcjonującą odpowiedź.
Wy też się tak stresowaliście przed pierwszą warką? (eh)
Comment