Hahaha...dziękuje za link
Z żoną poradzę sobie sam ale co do piwa to mam jeszcze jedno pytanie...
Pierwsza pucha wyszła mi chyba jak należy. Fermentacja trwała co prawda szybko bo nie całe dwie doby...z 10,5blg do 2blg. ale smak piwa...przed wsypaniem soli był wspaniały.
Już jutro dotrze do mnie kolejna pucha. Coopers DRAUGHT 1,7kg
Chcę zrobić taki myk: Pucha 1,7kg + BA Brew-kit PLUS 1kg + 1kg glukozy krystalicznej + łyżeczka glukozy przy rozlewaniu do butelek 0,5l
Widziałem kiedyś na filmie jak koleś zrobił puszkę z 1kg ekstraktem słodowym + 1kg cukru.
Nie wiem co mu wyszło ale twierdził że piwko będzie mocniejsze.
Czy taka kombinacja nie wysadzi mi butelek po kapslowaniu?
Z żoną poradzę sobie sam ale co do piwa to mam jeszcze jedno pytanie...
Pierwsza pucha wyszła mi chyba jak należy. Fermentacja trwała co prawda szybko bo nie całe dwie doby...z 10,5blg do 2blg. ale smak piwa...przed wsypaniem soli był wspaniały.
Już jutro dotrze do mnie kolejna pucha. Coopers DRAUGHT 1,7kg
Chcę zrobić taki myk: Pucha 1,7kg + BA Brew-kit PLUS 1kg + 1kg glukozy krystalicznej + łyżeczka glukozy przy rozlewaniu do butelek 0,5l
Widziałem kiedyś na filmie jak koleś zrobił puszkę z 1kg ekstraktem słodowym + 1kg cukru.
Nie wiem co mu wyszło ale twierdził że piwko będzie mocniejsze.
Czy taka kombinacja nie wysadzi mi butelek po kapslowaniu?
Comment