Początek fermentacji czy infekcja?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zlewozmywak
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 14

    Początek fermentacji czy infekcja?

    To moja piąta warka dopiero (czwarta z zacieraniem) więc niedoświadczenie nie pozwala mi samemu ocenić co to jest. Piwo uwarzone w środę, chłodzone w zamkniętym fermentorze całą noc. Drożdże (Saflager W34/70) zadane wczoraj rano przy temperaturze 17 stopni, obecnie temperatura wynosi 12. Czy to oznaka początku fermentacji czy jakaś zaraza?
    Attached Files
    Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    początek
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • TataPoli
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.06
      • 43

      #3
      Nie dawno uwarzyłem pierwszego lagera , początek fermentacji wyglądał podobnie. Zauważyłem że wolniej się rozkręcał niż w przypadku górniaków. Wieć z twoim piwem wszystko ok.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X