Bazujesz na odczuciu, a ono nie jest w stanie rozpoznać alkoholu, a jedynie całość piwa, jako przede wszystkim alkohol i cukier resztkowy, także inne czynniki.
Sprawdzałem to na kolegach. Mój dry stout, który miał 4,5% był oceniany na 6-7%, zaś obecna siekiera na drożdzach THG mając 12% jest wyceniana na 8%- stąd tez różne przygody piwnych 'znawców', gdy po trzech 'piffkach' wychodzi się 'po ścianie' -raz jeden odżałowałem jednemu dziadowi trzy sztuki, bo za bardzo kozakował swoją piwną głupotą.
Sprawdzałem to na kolegach. Mój dry stout, który miał 4,5% był oceniany na 6-7%, zaś obecna siekiera na drożdzach THG mając 12% jest wyceniana na 8%- stąd tez różne przygody piwnych 'znawców', gdy po trzech 'piffkach' wychodzi się 'po ścianie' -raz jeden odżałowałem jednemu dziadowi trzy sztuki, bo za bardzo kozakował swoją piwną głupotą.
Comment