BLG warki!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iksiamar
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.01
    • 11

BLG warki!

Witam wszystkich. Zacząłem swoją przygodę od mocniejszych trunków dochodząc do whyski.
    Jak już zacierałem słód chciałem spróbować piwa. Zrobiłem pierwszą warkę dolnej fermentacji. Po dwóch tygodniach blg na poziomie 4 i prawie nie pracuje. Czy już klarować i rozlewać czy jeszcze poczekać. Proszę o sugestie. Pozdrawiam.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

Od ilu schodziło, jakie drożdże, jaka temp?
    Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 09:28
    • Mortimer
      Samiec Alfa z pierwszej warki
      Mortimer
      Nie wiem czy to tu powinno sie zamieszczac takie rzeczy ale...
      Na FB mozna wylicytowac podczas akcji charytatywnej SAMIEC ALFA z PIERWSZEJ WARKI !!

https://www.facebook.com/piwapodwiad...15040431900992

po zakonczeniu licytacji zedytuje posta aby potomni...
      2020-03-14, 13:49
    • dadek
      Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
      dadek
      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
      2023-11-17, 00:48
    • zgrredek
      Sześciopak Warki
      zgrredek
      Potrzebuję w pomocy w stworzeniu rekwizytu. Mam tekturowy sześciopak Warki, ale nie wiem czym go wypełnić, żeby był w miarę zgodny z prawdą historyczną. Na sześciopaku nie ma niestety wydrukowanych żadnych dodatkowych informacji. Ani z którego roku pochodzi, ani nawet czy były tam butelki...
      2018-05-02, 12:11
    • dadek
      Mörfelden-Walldorf, Hintergasse 4, Faselbräu
      dadek
      Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
      2023-09-30, 00:34
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...