Zebrałem kilka dni temu gęstwę "1084 Irish Ale" po fermentacji piwa Modern Bitter z CP.
Pierwszy raz spotkałem się z tak dziwnie wyglądającą gęstwą. Nie ma warstwy czystych drożdży, raczej gdzieś się wmieszała w jakieś zbitki.
Po zlaniu piwa zabełtałem całość i wlałem do słoja ile się dało. Po kilku dniach otrzymałem takie cudo jak na załączniku. Da się je jeszcze wykorzystać? Chciałem na dniach warzyć i nie wiem czy zadawać te czy suche. Zapach mają piękny.
Czy ktoś spotkał się z takimi grudami??
Pierwszy raz spotkałem się z tak dziwnie wyglądającą gęstwą. Nie ma warstwy czystych drożdży, raczej gdzieś się wmieszała w jakieś zbitki.
Po zlaniu piwa zabełtałem całość i wlałem do słoja ile się dało. Po kilku dniach otrzymałem takie cudo jak na załączniku. Da się je jeszcze wykorzystać? Chciałem na dniach warzyć i nie wiem czy zadawać te czy suche. Zapach mają piękny.
Czy ktoś spotkał się z takimi grudami??
Comment