Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post, zatem proszę o wyrozumiałośc.
Sprawa dotyczy warki hafeweizen z zestawu do zacierania z BA. W instrukcji napisane jest , że cicha nie jest konieczna. czy to prawda? Zadaje to pytanie dlatego, że warząc dwie warki IRA z BA w wytycznych było napisane, aby zaciera w 67 stopniach. Niestety blg zeszło z 12 do 6 i finito(burzliwa 10 dni, cicha 14) zlałem je do butelek odstały co swoje i były dobre. Jednak gdy zastosowałem się do wytycznych z Browar.biz i zacierałem w temp. 63 stopnie blg spadło do 3( czas ten sam). Mam obawy, że rady BA są niezbyt dobre, a może się mylę.
Sprawa dotyczy warki hafeweizen z zestawu do zacierania z BA. W instrukcji napisane jest , że cicha nie jest konieczna. czy to prawda? Zadaje to pytanie dlatego, że warząc dwie warki IRA z BA w wytycznych było napisane, aby zaciera w 67 stopniach. Niestety blg zeszło z 12 do 6 i finito(burzliwa 10 dni, cicha 14) zlałem je do butelek odstały co swoje i były dobre. Jednak gdy zastosowałem się do wytycznych z Browar.biz i zacierałem w temp. 63 stopnie blg spadło do 3( czas ten sam). Mam obawy, że rady BA są niezbyt dobre, a może się mylę.
Comment