Witam.
Dwa tygodnie temu zakapslowałem moje pierwsze piwo...Brew-kit Coopers Draught (gorzki)
Wczoraj otworzyłem pierwszą butelkę...Piwo w miarę dobrze nagazowane...pianka super utrzymuje się aż do ostatniego łyka. Ale ten smak....
Piwo samo w sobie ma być gorzkawe...i takie jest ale czuć wyraźny posmak mydła!
Mój brat również wyczuł ten posmak.
Czy możliwe jest że po dłuższym leżakowaniu ten posmak zniknie?
Czy można zaczynać wylewać do kibelka?
SKŁADNIKI:
Brew-kit Coopers Draught 1,7kg
+ 1kg BA zamiennik cukru
+ 0,5kg glukozy krystalicznej
+ łyżeczka glukozy do każdej butelki podczas kapslowania.
Jedna fermentacja burzliwa 6 dni (z 11,5blg do 1blg)
Butelki myte płynem z ciepłą wodą + spryskanie wnętrza oxi one.
Dwa tygodnie temu zakapslowałem moje pierwsze piwo...Brew-kit Coopers Draught (gorzki)
Wczoraj otworzyłem pierwszą butelkę...Piwo w miarę dobrze nagazowane...pianka super utrzymuje się aż do ostatniego łyka. Ale ten smak....
Piwo samo w sobie ma być gorzkawe...i takie jest ale czuć wyraźny posmak mydła!
Mój brat również wyczuł ten posmak.
Czy możliwe jest że po dłuższym leżakowaniu ten posmak zniknie?
Czy można zaczynać wylewać do kibelka?
SKŁADNIKI:
Brew-kit Coopers Draught 1,7kg
+ 1kg BA zamiennik cukru
+ 0,5kg glukozy krystalicznej
+ łyżeczka glukozy do każdej butelki podczas kapslowania.
Jedna fermentacja burzliwa 6 dni (z 11,5blg do 1blg)
Butelki myte płynem z ciepłą wodą + spryskanie wnętrza oxi one.
Comment