Zabieram się za 1 Lagera i postanowiłem zrobić takie piwko:
4kg Pilzneńskiego
0,3 Pszenicznego
drożdże w34/70
Zacieranie:
15 min w 52°C
30 min w 62°C
30 min w 72°C
IBU celowałbym w 35/40 ma być dość wyraźna goryczka i aromat chmielu
do dyspozycji lubelski 3,9% i Sybilla 6,2% wszystko w granulacie
Temperatura fermentacji 8 do 10 °C
I tutaj moje pytanie jak nachmielić i jakie ewentualnie uwagi do tej kompozycji. Piwko ma wyjść dość jasne tak by pasowało do wybranej przeze mnie nazwy.
Dziękuję za wszelkie sugestie.
4kg Pilzneńskiego
0,3 Pszenicznego
drożdże w34/70
Zacieranie:
15 min w 52°C
30 min w 62°C
30 min w 72°C
IBU celowałbym w 35/40 ma być dość wyraźna goryczka i aromat chmielu
do dyspozycji lubelski 3,9% i Sybilla 6,2% wszystko w granulacie
Temperatura fermentacji 8 do 10 °C
I tutaj moje pytanie jak nachmielić i jakie ewentualnie uwagi do tej kompozycji. Piwko ma wyjść dość jasne tak by pasowało do wybranej przeze mnie nazwy.
Dziękuję za wszelkie sugestie.
Comment