W sobotę warzyłem Robust Portera 14Blg z CP. Zadałem gęstwę 1084 Irish Ale po IRA. Stoi to w 20st.
Wczoraj i dzisiaj (piąty i szósty dzień fermentacji) pomiar wskazuje na 5,5-6blg.
Martwię się czy nie zadałem zbyt mało drożdży (a wydawało mi się, że poszło sporo). Pierwszego i drugiego dnia była piękna piana, później zniknęła.
Bardzo proszę o poradę co robić - czekać, dodać więcej drożdży, napowietrzyć? A może tak powinno być przy tym piwie?
Wczoraj i dzisiaj (piąty i szósty dzień fermentacji) pomiar wskazuje na 5,5-6blg.
Martwię się czy nie zadałem zbyt mało drożdży (a wydawało mi się, że poszło sporo). Pierwszego i drugiego dnia była piękna piana, później zniknęła.
Bardzo proszę o poradę co robić - czekać, dodać więcej drożdży, napowietrzyć? A może tak powinno być przy tym piwie?
Comment