Odfermentowanie Portera

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • LeoxxX
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.03
    • 224

    #16
    Ostatnio też robiłem Portera i stanął na 7blg. Przeglądając przepisy z wiki, 7blg to standardowe odfermentowanie. Myślę, że absolutnie na ma co się martwić
    Ostatnia zmiana dokonana przez LeoxxX; 2012-02-10, 12:06.

    Comment

    • cohlerc1
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.12
      • 3

      #17
      Pozwolę sobie odświeżyć temat podekscytowany rozlewem mojego winka i przygotowaniami do kolejnej warki - pszeniczki.
      Zrobiłem próbę z drożdżami piekarskim i nic sie nie zmieniło, blg nie spadło. Portera zabutelkowalem z 80g glukozy wyszło mi jakieś 45 butelek 0,33. Mam już za sobą otwarcie kilku butelek i powiem, że gazu nie ma za dużo wręcz nawet mało. Jak se teraz przypominam ostatnio zapomniałem napisać, że zacierałem "bardziej na słodowo" więc pewnie stąd tak wysokie końcowe blg.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X