Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Ratunku! Coopers Draught i zdechłe drożdże
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziTaa, raz się wygadałem w telewizji i starczyMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziTaa, raz się wygadałem w telewizji i starczyMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
starymi- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ok, no więc mam nadzieję że PH pochwy mojej latorosli jest w porządku i nie ma grzybicy.
A wracając do pierwszego piwa to przestałem panikować. W rurce nie chodzi ale piana jest, zapach drożdżowy miły dla nosa a cukier wyraźnie spada co chyba jest w porządku. Czyli przedwczoraj było 7, wczoraj 5 a dzisiaj jest już 3 z tendencją do dwójki. Nowych drożdży nie wsypywałem zatem ale Pani z Piwowara powiedziała mi żebym zlewał jak będzie między 4 a 2. No i niby już jest ale za to jakoś za szybko poszło chyba. Bo nastawiałem w czwartek a jest dopiero niedziela i około 17-tej miną dopiero 3 doby. Wiem że ponoć za dłudo też nie można więc jak jutro osiągnie cukier poziom 2 to zlewać już?
Wiem że jestem śmieszny ze swoimi problemami dla zawodowców ale qrfa, kogo mam się radzić jak nie Was ?
Proszę więc o rzeczową odpowiedź. KIEDY ZLAĆ ?Ostatnia zmiana dokonana przez Rzempek; 2012-02-26, 14:41.
Comment
-
-
Cześć.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzempek Wyświetlenie odpowiedziProszę więc o rzeczową odpowiedź. KIEDY ZLAĆ ?anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedziCześć.
Kiedy przez dwa dni nie zejdzie już niżej.
Czyli rozumiem że mam rozlewać do butelek dzisiaj, tak ???
Comment
-
-
Dzięki, tylko ze nie wiem co to "cicha"
Jak pisałem wcześniej - jestem nowicjuszem w tej sprawie i niewiele wiem.
Wiem że teraz patrzę i ustatkowało się na 1 i to chyba malutko bardzo.
Więc chyba zleję do butelek uprzednio oczywiście wsypując po łyżce cukru do butelek.
Comment
-
-
Cześć.
Rób jak uważasz, wiedzy w necie jest dość, żeby poszukać i poczytać. Moja ostatnią radą jest to żebyś na butelkę dął płaską łyżeczkę cukru a nie łyżkę.
Koniec prowadzenia za rączkę z mojej strony.
Miłej przygody z piwowarstwem życzę.anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzempek Wyświetlenie odpowiedzidzięki. Mam miareczkę firmową więc dam radę.
PozdrawiamMniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment