Ratunku! Coopers Draught i zdechłe drożdże

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rzempek
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.05
    • 33

    #31
    Dobry pomysł i następnym razem tak uczynię jak dokupię drugi fermentator. Obecnie mam jeden podstawowy w którym jest właśnie robiące się piwo i nie mam gdzie go zlać tak więc będzie zwyczajnie, łyżeczka cukru do butelki.
    Ale cóż, człowiek się ciągle uczy więc dokupię co trzeba i następnym razem...
    Wasze Zdrowie

    Comment

    • jacekan
      Porucznik Browarny Tester
      • 2011.05
      • 388

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzempek Wyświetlenie odpowiedzi
      i następnym razem...
      Następnym razem zacznij od początku, nie od końca. Tzn. najpierw choćby podstawowa wiedzą, a potem dopiero praktyka. Moim skromnym zdaniem miesiąc czytania, zagłębiania się w temat to absolutne minimum, które pozwala, jako tako poruszać się w temacie.
      Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

      Comment

      • Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekan Wyświetlenie odpowiedzi
        Tzn. najpierw choćby podstawowa wiedzą, a potem dopiero praktyka. Moim skromnym zdaniem miesiąc czytania, zagłębiania się w temat to absolutne minimum
        Taaa, miesiąc czytania przed pierwszą warką, dwadzieścia lat praktyki przed założeniem browaru, dziwne że wciąż można jeszcze pić piwo bez zdania egzaminu teoretycznego...

        Ja kupiłem zestaw, przeczytałem instrukcję i huzia. Jak miałem konkretne pytanie to przeszukiwałem forum. I piwo wychodzi smaczne, nawet to zrobione praktycznie z marszu.
        Last edited by Mason; 2012-02-28, 18:34.
        JEDNO PIVKO NEVADI!

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
          Taaa, miesiąc czytania przed pierwszą warką, dwadzieścia lat praktyki przed założeniem browaru, dziwne że wciąż można jeszcze pić piwo bez zdania egzaminu teoretycznego...

          Ja kupiłem zestaw, przeczytałem instrukcję i huzia. Jak miałem konkretne pytanie to przeszukiwałem forum. I piwo wychodzi smaczne, nawet to zrobione praktycznie z marszu.
          Ciebie to nazwisko zobowiązuje, więc się tak nie przechwalaj. Jeszcze nikomu wiedza teoretyczna nie zaszkodziła. Zawsze i wszędzie tak było i była to dobra metoda, że najpierw trzeba zgłębić wiedzę a później zaczynać praktyczne nauki.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          Przetwarzanie...
          X