Witam mam ogromną prośbę do wszystkich piwowarów domowych, chcę zacząć uwarzyć pierwsze warki i nie mam żądnych konkretnych przepisów z metodą zacierania, sprzęt mam wyczytałem o warzeniu sporo nawet metodą dekokcyjną, ale jak na pierwszy raz chcę rozpocząć warzenie z przerwami skurzającymi nie mogę nigdzie doczytać konkretnego przepisu jakich użyć słodów i w jakich ilościach w której przerwie jaki dorzucić z brekwitów nie zamierzam warzyć.
Czy są jakieś stronki z przepisami ewentualnie jak ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami bo wiem że każdy domowy piwowar robi sobie zapiski podczas warzenia.
Będę bardzo wdzięczny Mariusz z Zachodniopomorskiego może jest jakiś domowy piwowar w okolicach Szczecinka chętnie przyjadę i porozmawiam.
Czy są jakieś stronki z przepisami ewentualnie jak ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami bo wiem że każdy domowy piwowar robi sobie zapiski podczas warzenia.
Będę bardzo wdzięczny Mariusz z Zachodniopomorskiego może jest jakiś domowy piwowar w okolicach Szczecinka chętnie przyjadę i porozmawiam.
Comment