Pierwsze warzenie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mariuss
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.01
    • 3

    Pierwsze warzenie

    Witam mam ogromną prośbę do wszystkich piwowarów domowych, chcę zacząć uwarzyć pierwsze warki i nie mam żądnych konkretnych przepisów z metodą zacierania, sprzęt mam wyczytałem o warzeniu sporo nawet metodą dekokcyjną, ale jak na pierwszy raz chcę rozpocząć warzenie z przerwami skurzającymi nie mogę nigdzie doczytać konkretnego przepisu jakich użyć słodów i w jakich ilościach w której przerwie jaki dorzucić z brekwitów nie zamierzam warzyć.
    Czy są jakieś stronki z przepisami ewentualnie jak ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami bo wiem że każdy domowy piwowar robi sobie zapiski podczas warzenia.
    Będę bardzo wdzięczny Mariusz z Zachodniopomorskiego może jest jakiś domowy piwowar w okolicach Szczecinka chętnie przyjadę i porozmawiam.
  • mariuss
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.01
    • 3

    #2
    A zapomniałem dopisać że drożdże mam dolnej fermentacji chmiel mam lubelski granulat oraz mech irlandzki do klarowania.

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      #3
      Jak myślisz w jakim celu wszyscy piszą w tym dziale?
      Zerknij z jakikolwiek temat w tym dziale
      Lub TU
      Last edited by anteks; 2012-02-25, 14:38.
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • ytzek
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.03
        • 81

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariuss Wyświetlenie odpowiedzi
        chcę rozpocząć warzenie z przerwami skurzającymi nie mogę nigdzie doczytać konkretnego przepisu jakich użyć słodów i w jakich ilościach w której przerwie jaki dorzucić z brekwitów nie zamierzam warzyć.
        z przerwami "skurzającymi" to chyba jakiś "dust-pils" może wyjdzie
        trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...

        Comment

        • mariuss
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.01
          • 3

          #5
          anteks dziękuję za linka pooglądałem już mam więcej wiadomości zasysam dane i za niedługo do dzieła

          Comment

          Przetwarzanie...
          X