Cześć,
jestem już po uwarzeniu 4 warek. w Dwóch pierwszych do refermentacji używałem glukozy. Teraz podczas drugiej partii jej nie zamówiłem... Szukałem na forum jaki wpływ ma cukier, poza informacjami, że pozostawia posmak bimbru i z opiniami tego zaprzeczającymi nie znalazłem nic konkretnego.
Jakie są Wasze doświadczenia z refermentacji cukrem, cukrem trzcinowym, miodem, glukozą ? Jakie są różnice i czy maja duży wpływ na smak.
z góry dziękuje za wszystkie informacje.
jestem już po uwarzeniu 4 warek. w Dwóch pierwszych do refermentacji używałem glukozy. Teraz podczas drugiej partii jej nie zamówiłem... Szukałem na forum jaki wpływ ma cukier, poza informacjami, że pozostawia posmak bimbru i z opiniami tego zaprzeczającymi nie znalazłem nic konkretnego.
Jakie są Wasze doświadczenia z refermentacji cukrem, cukrem trzcinowym, miodem, glukozą ? Jakie są różnice i czy maja duży wpływ na smak.
z góry dziękuje za wszystkie informacje.
Comment